miercuri, 21 august 2013

KAELYN

KAELYN



Cateva informatii despre Kaelyn
UPDATE: INFORMATII NOI SI ACTUALIZATE DESPRE CUM O PUTEM SPRIJINI PE KAELYN, GASITI PE SITE-UL WWW.KAELYN.RO

In urma unei discutii pe care am avut-o cu mama lui Kaelyn am aflat cateva lucruri despre micuta , pe care atat eu cat si ea dorim sa le cunoasteti si voi.
Kaelyn are 1 an si 7 luni si a fost diagnosticata in data de 4 decembrie dupa o biopsie (operatie clasica) cu neuroblastom de gradul 3. Tumoarea este localizata in abdomen sub inima, are o forma lunguiata si afecteaza vena splenica si vena renala dreapta.

Dupa prima tura de citostatice tumoarea avea diametrul de 11 cm, iar dupa cea de-a doua tura a ajuns la 8,5 cm. Acum micuta trebuie sa inceapa a 3 a tura de citostatice si va mai avea de facut apoi inca una pentru ca medicii sa dea un verdict in privinta operatiei. Speram si ne rugam ca tumoarea sa se micsoreze si sa se retraga de pe cele doua vene pe care le afecteaza. Dupa fiecare tura de citostatice exista o perioada de aplazie, care dureaza cateva zile in care micuta este  slabita, retine lichide si refuza mancarea solida, dar in restul timpului starea ei generala este destul de buna.
De unde a pornit totul si cum au aflat parintii ceea ce se intampla cu micuta lor?
Vazand ca si dupa ce Kaelyn a implinit un an aceasta refuza mancarea solida, parintii au fost cu ea la mai multi medici. Desi in luna august i s-a facut un ecograf tumoarea nu a putut fi vazuta de medici, pentru ca apoi in iarna Dl. Dr. Miu la o simpla palpare a abdomenului sa-si dea seama ca ceva nu e in regula si sa constate la ecograf ca tumoarea, practic inexistenta in vara era acum deja mare. (lucru care se poate datora si faptului ca i-au fost recomandate de medici vitamine si practic tumoarea s-a hranit din acestea).
Parintii isi doresc sa ajunga cu micuta lor in Belgia dupa cele 4 ture de citostatice pentru ca medicii sa se decida in privinta operatiei, asa ca mamici cu suflet mare ce sunteti haideti sa facem ceva sa ajutam acest micut ingeras sa treaca cu bine si cat mai repede peste acesta grea incercare la care a fost supus.
Nu stiu parintii exact ce costuri va implica operatia. Au cunoscut parintii unui copilas care a fost operat de neuroblstom de grad 2, tumoarea era localizata in cazul lui, fara a afecta si alte vene cum este cazul lui Kaelyn, si operatia a fost 25.000 Euro.
Acum Kaelyn este in spital la Pedi 2, la oncologie impreuna cu mamica ei. Multa sanatate micutei si putere mamei.
PENTRU CEI CARE DORESC SA O SPRIJINE:

Cont bancar: RO57BRDE130SV45616021300, beneficiar: Nicoleta Olimpia Apostol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu